Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4020

Informaţia privind întreprinderile din Moldova va fi disponibilă online

26 aug. 2014,, 17:08   Economie
4107 1
Foto: nov-rabota.ru
Începînd cu 1 octombrie 2014 informaţia cu caracter public privind agenții economici înregistrați în Republica Moldova va fi publicată pe portalul datelor deschise www.date.gov.md. Publicarea vizează datele din Registrul de stat al unităţilor de drept al Camerei Înregistrării de Stat, transmite NOI.md.

Astfel, va fi publicată informația despre domeniile de activitate a întreprinderilor comerciale din Republica Moldova, datele de contact, data înregistrării, lista conducătorilor și sediul acestora pentru toate entitățile înregistrate la Camera Înregistrării de Stat. Accesul la datele generale despre companii și organizații va fi liber și gratuit.

Datele însă nu vor cuprinde și gospodăriile țărănești, a căror înregistrare se efectuează de autoritățile publice locale, precum și datele cu caracter personal.

Informațiile urmează să fie actualizate cel puțin lunar.

În prezent, accesul la această informație cu caracter public este limitat, iar pentru obținerea ei solicitanții trebuie să achite plăți a căror mărime variază de la 36 pînă la 540 de lei, în funcție de tipul și termenul de obținere a acesteia.

În Republica Moldova sînt înregistrate circa 150.000 de întreprinderi.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?