X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Nicolae Timofti a promulgat scandaloasa lege despre piețele financiare

11 aug. 2014,, 17:15   Politică
3480 1
Foto: noi.md
Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a promulgat astăzi Legea cu privire la răspunderea disciplinară a judecătorilor și a semnat decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea și completarea unor acte legislative care se referă la instituțiile financiare, care este mai cunoscută ca Legea cu privire la piețele financiare, a comunicat pentru NOI.md secretarul de presă al șefului statului, Vlad Țurcanu.

Primul document prevede sancțiuni în privința judecătorilor care vor admite încălcări. De menționat că magistrații implicați în acte de corupție riscă să rămînă fără serviciu și avere.

Împotriva adoptării Legii cu privire la piețele financiare s-a pronunțat președintele Comisiei parlamentare economie, buget și finanțe, Veaceslav Ioniță, care consideră că documentul va permite prin intermediul unor firme fantomă delapidarea a circa un miliard de lei anual din bugetul de stat.

Vlad Țurcanu a recunoscut că nu cunoaște care sînt rezultatele expertizei proiectului de lege efectuate de Centrul Național Anticorupție, unde documentul a fost transmis după declanșarea scandalului de președintele Parlamentului, Igor Corman.

Totodată, Țurcanu a precizat că documentul a fost examinat de consilierii juridici ai șefului statului.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?