Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Liderul democraților din Găgăuzia a renunțat la distincția lui Timofti

7 aug. 2014,, 16:30   Societate
3562 3
Foto: gagauzinfo.md
Primarul de Comrat, Nicolai Dudoglo, care este și liderul organizației teritoriale a Partidului Democrat, a renunțat la ordinul „Gloria Muncii”, cu care a fost decorat de președintele țării. Dudoglo a expediat pe numele șefului statului, Nicolae Timofti, o scrisoare prin care i-a mulțumit președintelui pentru onoarea acordată, însă a solicitat să fie exclus din lista persoanelor decorate pentru promovarea integrării europene, informează NOI.md cu referire la publicația „Novaia Gagauzia”.

Oficialul de la Comrat a menționat că nu știa despre faptul că urma să fie decorat și că nu are merite în ceea ce ține de semnarea și ratificarea Acordului de asociere cu UE. Dudoglo scrie că există persoane mai demne, care au avut o contribuție mare în rezolvarea acestei probleme, iar el este primar și face tot posibilul pentru ca Comratul să aibă o viață demnă.

Anterior, la distincțiile acordate de Nicolae Timofti au renunțat deputatul PLDM Chiril Lucinschi și viceministrul Educației Loretta Handrabura.

Amintim că pe 24 iulie președintele Nicolae Timofti a semnat un decret cu privire la decorarea cu distincții de stat a unui grup de 50 de funcționari publici, miniștri și deputați pentru aportul lor la procesul de integrare europeană a Republicii Moldova. Democratul Nicolai Dudoglo și liberal-democratul Piotr Vlah din autonomia găgăuză au fost decorați cu ordinul „Gloria Muncii”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?