Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Două persoane au fost condamnate la 11 şi, respectiv, 7 ani de detenţie pentru îndemnare la practicarea prostituţiei

2 aug. 2014,, 09:00   Societate
2915 0
Foto: cugetliber.ro
Un bărbat din municipiul Bălţi a fost condamnat recent la 11 ani de închisoare, iar complicea sa, originară din Făleşti, a fost condamnată la 7 ani de detenţie pentru comiterea traficului de fiinţe umane, traficului de copii şi îndemnare la practicarea prostituţiei.

Potrivit agenţiei "Infotag", care face referire la Serviciul de presă la Procuraturii Generale, urmărirea penală a fost pornită acum doi ani, cînd procurorii au constatat că, în intervalul anilor 2010-2011, inculpaţii au recrutat şi transportat şase tinere din Republica Moldova, pe care le-au impus să se prostitueze pe străzile din Moscova, Federaţia Rusă.

Inculpaţii identificau victimele din familii social-vulnerabile şi le promiteau salarii de 800 de dolari lunar, dacă vor accepta să muncească în calitate de chelneriţe în capitala Rusiei. În realitate acestea erau impuse să se prostitueze.

Inculpaţii au fost reţinuţi în februarie 2011, cînd erau pe punctul de a trafica alte două tinere din Bălţi pentru a le impune să se prostitueze în Federaţia Rusă.

Procuratura municipiului Bălţi a considerat pedeapsa aplicată inculpaţilor ca fiind prea blîndă şi a contestat sentinţa în instanţa ierarhic superioară, solicitînd condamnarea celor doi la 15 şi, respectiv, 10 ani de detenţie.

Statisticile Procuraturii Generale arată că în primele şase luni ale acestui an, în republică au fost înregistrate 109 infracţiuni din categoria traficului de persoane, faţă de 85 de infracţiuni în perioada analogică a anului trecut.

În rezultat 18 persoane au fost condamnate la închisoare, 28 persoane – la închisoare cu suspendarea condiţionată a executării pedepsei, iar 25 de inculpaţi au fost condamnaţi la amendă penală.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?