Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4026

Ioniţă: Moldova trebuie să devină cel mai bun prieten al Rusiei, dintre țările UE

21 iul. 2014,, 09:30   Societate
4689 4
Foto: noi.md
Moldova trebuie să menţină relaţii bune cu Rusia şi pe viitor trebuie să devină cel mai bun prieten al Rusiei în Uniunea Europeană, consideră preşedintele Comisiei parlamentare economie, buget şi finanţe, deputatul liberal-democrat Veaceslav Ioniţă. Parlamentarul a făcut o declarație în acest sens vineri, pentru presă, în pauza şedinţei Parlamentului.

Potrivit agenţiei "Infotag", Ioniţă a spus că "regretă că Rusia a sistat importul de fructe din Moldova", recunoscînd că acest pas era previzibil.

"Rusia este îngrijorată de evenimentele din Moldova, iar cel mai important – de optimismul nostru şi aspiraţia de a ne apropia de UE. Situaţia dată nu trebuie subestimată şi consider că Parlamentul şi Guvernul trebuie să ia măsuri pentru consolidarea şi îmbunătăţirea relaţiilor cu Rusia. Partenerul nostru trebuie să ştie că procesul de integrare a Republicii Moldova în UE nu va afecta relaţiile cu Rusia", a spus Ioniţă.

Potrivit lui, "acţiunile Rusiei nu sînt o pedeapsă economică pentru apropierea de UE, sînt doar un semnal prin care Moscova îşi exprimă îngrijorarea".

"Rusia este un partener important şi trebuie să o respectăm. Trebuie să demonstrăm că sîntem un partener de încredere", consideră deputatul.

Parlamentarul a spus că "motiv pentru apariţia acestei situaţii a servit lipsa dialogului între părţi".

"Avem o mulţime de probleme comune, care pot contribui la stabilirea unor relaţii bune. Trebuie să recunoaştem că discuţiile despre apropierea de UE şi lipsa interesului în relaţiile cu Federația Rusă sînt contraproductive pentru Moldova. În pofida faptului că restricţiile la importul de fructe nu vor afecta considerabil economia ţării, această problemă nu trebuie trecută cu vederea", a propus Veaceslav Ioniţă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?