Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4028

Poroșenko se declară pregătit de un armistițiu ''bilateral'', într-o convorbire la telefon cu Merkel

11 iul. 2014,, 11:57   Externe
6463 2
Foto : lenta-ua.net
Președintele ucrainean Petro Poroșenko s-a declarat pregătit de ''o încetare a focului bilaterală'' în estul separatist al țării, cu condiția să fie asigurat controlul la frontiera cu Rusia, declarația liderului de la Kiev intervenind în cadrul unei convorbiri telefonice avute cu cancelarul german Angela Merkel.

Președintele a dat asigurări că este gata de o încetare a focului bilaterală. El a subliniat, în același timp, necesitatea de a fi asigurat controlul la frontieră pentru a opri transferul de arme și combatanți din Rusia, precum și de a fi eliberați toți ostaticii și de a fi lansate negocieri necondiționate', indică președinția ucraineană într-un comunicat publicat în urma acestei discuții telefonice care a avut loc joi seara, după cum relatează AFP.

Potrivit Kievului, cancelarul Angela Merkel a subliniat în cursul acestei convorbiri că reprezentanții unei misiuni a OSCE prezente în estul Ucrainei nu au 'acces la posturile de frontieră din cauza acțiunilor combatanților'.

Președintele Poroșenko a avut joi seara o convorbire telefonică și cu vicepreședintele american Joe Biden, cu care a discutat restabilirea infrastructurilor în localitățile din estul Ucrainei eliberate de sub controlul separatiștilor, a mai indicat președinția de la Kiev.

Vicepreședintele SUA a promis, conform aceleiași surse, asistență americană pentru astfel de proiecte.

Președinția ucraineană a informat totodată că a preluat controlul la Siversk, un oraș de 12.000 de locuitori la 100 km nord de Donețk unde steagul ucrainean a fost reinstalat pe clădirea primăriei, precum și la postul de frontieră Cervonopartisansk, în regiunea Lugansk.

Trupele ucrainene care au preluat controlul în această ultimă săptămînă în mai multe localități, între care fostul bastion separatist Slaviansk, înaintează către Donețk și Lugansk, două capitale regionale unde separatiștii se pregătesc să reziste.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?