X 
Transnistria stiri: 1445
Preşedintele stiri: 4063

Mai multe țări și organizații au confirmat participarea la Primul Summit Global pentru Pace

16 mai. 15:30   Externe
2869 0

Dintre cele 160 de țări și organizații invitate la Summitul mondial pentru pace din Elveția, cincizeci și-au confirmat participarea, potrivit radiodifuzorului elvețian RTS.

Purtătorul de cuvînt al Departamentului Federal al Afacerilor Externe și Sportului, Nicolas Bideau, a declarat că Elveția „lucrează din greu pe frontul diplomatic pentru a-i convinge pe cei care nu și-au anunțat încă participarea” și se așteaptă ca aproximativ o sută de invitați să participe.

Printre cei care au confirmat deja participarea se numără șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, președintele Consiliului European, Charles Michel, cancelarul german Olaf Scholz, premierul italian Giorgia Meloni și premierul canadian Justin Trudeau, transmite Noi.md cu referire la .hotnews.ro.

„Principalele țări europene sînt aici, dar am dori să avem și cît mai multe state din Sud, pentru că dorim o discuție deschisă despre toate posibilitățile și considerentele pentru a obține pacea în Ucraina”, explică Bideau.

Primul Summit Global pentru Pace este programat să aibă loc în orașul elvețian Lucerna, la 15-16 iunie. În calitate de țară neutră, Elveția a avut anterior un rol de mediator în rezolvarea conflictelor și este acum pregătită să contribuie la găsirea unei soluții pentru războiul declanșat de trimiterea trupelor ruse în Ucraina.

3
0
0
0
8

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?