Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Parlamentul găzduiește o expoziție de desene ale copiilor dedicate păcii

4 feb. 03:00   Societate
2083 0

Pe parcursul lunii februarie, cînd se împlinesc doi ani de la începerea războiul din Ucraina, Parlamentul găzduiește expoziția tematică de desene ale copiilor „Formula păcii în arta copiilor din Ucraina şi din lume”.

Expoziția conține aproape 200 de desene, realizate de 200 de copii din Republica Moldova și Ucraina, cu vîrsta cuprinsă între 4 și 18 ani, din școli de arte și centre pentru refugiați din țară. Prin creațiile lor, copiii au redat pacea așa cum o înțeleg ei. Desenele au fost realizate în cadrul Proiectului internațional „Formula păcii în arta copiilor din Ucraina şi din lume”.

În cadrul expoziției, se regăsesc diverse mesaje pline de sens transmise de copii, inspirate de cele 10 tematici sugerate în concurs: „Suntem copii ai Ucrainei – mesageri ai păcii pe Pămînt”, „Apărătorii noștri – Îngerii păcii”, „Cer liniștit deasupra Pămîntului”, „Ucraina este țara mea de vis”, „Pămîntul viu al Ucrainei mele – Rugăciunea pentru biruința Ucrainei – Omul și natura”, „Un sîmbure de speranţă”, „Bun și rău”, „NU! – Dezastrul de mediu” și „NU oricărei agresiuni!”.

4
0
0
4
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?