X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Gagauz: Toată această încurcătură cu microbuzele din capitală este dovada neputinței Primăriei

10 iul. 2014,, 10:20   Societate
6230 1
Foto: noi.md
„Toată această încurcătură cu microbuzele din capitală indică în mod clar faptul că autoritățile locale nu au o strategie de dezvoltare clară a transportului public urban și sînt absolut incapabili să gestioneze gospodăria orăşenească”, a declarat pentru NOI.md fostul ministru al Transporturilor și Gospodăriei Drumurilor Miron Gagauz.

Comentînd greva curentă a şoferilor unor rute din capitală și răspunsul Primăriei la acestea, expertul a precizat că administratorii rutelor și autoritățile orașului se ocupă cu speculații și șantaj reciproc.

"Este clară dorinţa administratorilor de a lucra eficient cu un profit suficient și a șoferilor de a avea un salariu decent, din care să poată trăi, nu exista. Dar asta nu are absolut nimic de-a face cu obligația de a respecta regulile elementare de circulaţie, de a asigura confortul și siguranța vieții pasagerilor.

Şi încă ceva: administratorii, cerînd majorarea tarifelor pentru călătorie, cum s-ar spune, pornesc de la capătul opus. Argumentele lor se bazează pe creșterea prețului la combustibil, piesele de schimb, inflație, creşterea costurilor de trai, în general, nu însă pe utilizarea unei metodologii speciale de calcul a tarifelor. Nu sînt folosite aceste reguli nici la Primărie, ci doar se speculează pe seama cerințelor de a se renunţa la transportarea pasagerilor în picioare, de a fi respectate regulile de circulație", a subliniat expertul.

Și comportamentul primarului Chişinăului îi trezeşte nedumerirea deputatului.

"De unde s-au luat dintr-o dată 20 de unități de transport pentru călători și de ce nu au folosite acestea mai înainte? Există oare garanția eficienței lor tehnice? O altă întrebare stringentă: de ce Primăria nu caută credite pentru achiziționarea, ca şi a troleibuzelor din Belarus, a propriilor microbuze și astfel să-i elimine treptat pe particulari. Toate acestea vorbesc despre un singur lucru: autoritățile de la Chișinău nu numai că nu au o strategie clară pentru dezvoltarea transportului public urban, dar nici măcar nu se gîndesc la elaborarea acesteia", a rezumat conversația Gagauz.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?