Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4020

Аccent TV consideră că deciziile judecătoreşti sînt „comandate şi ilegale”

9 iul. 2014,, 14:05   Societate
4483 1
Foto: taw.org.uk
Directorul postului de televiziune Аccent TV, Roman Malinovschi, consideră că deciziile magistratei Judecătoriei sectorului Buiucani, Galina Moscalciuc, prin care i s-a încasat o amendă de 130 de mii de lei în beneficiul lui Ruslan Popa sînt "comandate şi absolut ilegale".

Miercuri, într-o conferinţă de presă la agenţia "Infotag", Malinovschi a afirmat că judecătoarea la emiterea deciziei a comis cel puţin 10 încălcări directe de procedură.

Managerul a invocat doar trei dintre acestea. Potrivit lui, termenul de prescripţie a acţiunii de 30 de zile a fost depăşit.

"Emisiunea a fost difuzată pe 30 noiembrie 2013. Domnul Popa şi-a înregistrat în instanţă cererea de chemare în judecată pentru apărarea onoarei, demnităţii şi a reputaţiei profesionale la 13 martie 2014", a precizat el.

Directorul Аccent TV a amintit că prin articolul 28 din Legea privind libertatea de exprimare orice post de televiziune este scutit de orice răspundere materială pentru declaraţiile făcute în emisie directă de către participanţii la emisiune. Un alt aspect pe care instanţa nu l-a luat în consideraţie în opinia lui, este acela că Popa a depus o pretenţie materială împotriva postului, fără să-şi exercite dreptul la replică.

În opinia lui Malinovschi, s-a comis o încălcare evidentă a Hotărîrii Curţii Supreme de Justiţie nr.7 din 24 decembrie 2012, prin care reclamantului i se cere să prezinte frazele concrete care l-au ofensat.

"Domnul Popa în timpul audierilor de judecată nu a prezentat niciun citat din emisiune, care l-ar fi ofensat. A zis ceva de genul: "Tot ce s-a spus despre mine acolo este o minciună!", a menţionat Malinovschi.

Managerul postului a mai spus că presiunile asupra postului nu sînt o premieră.

"În ianuarie 2014 s-a comis o tentativă de a ne exclude din grila de emisie, am fost presaţi în fel şi chip prin intermediul Consiliul Coordonator al Audiovizualului. Iar acum are loc o încercare de a ne strangula cu ajutorul acţiunilor unor personaje dubioase, sub un pretext inventat. Sîntem un post mic care emite prin reţelele prin cablu şi suma de 130 de mii de lei este una radicală pentru noi", a spus Malinovschi, subliniind că nu pune la îndoială dorinţa autorităţilor de a închide postul, care se separă de "corul general de osanale la adresa lor".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?