X 
Arşiţa stiri: 181
Jocurile Olimpice stiri: 141
Transnistria stiri: 1455

China a impus sancțiuni împotriva mai multor companii americane

20 mai. 11:38   Externe
2085 0

Ministerul de Comerț al Chinei a anunțat includerea anumitor companii americane pe lista organizațiilor nesigure pentru că au vîndut arme în regiunea Taiwan din China.

Lista include companiile americane General Atomics Aeronautical Systems, General Dynamics Land Systems și Boeing Defence, Space & Security. Potrivit anunțului, li se va interzice să se angajeze în activități de import sau export legate de China, precum și să facă reinvestiții în China.

Directorilor de nivel înalt al companiei li se va interzice intrarea în China, iar permisele lor de activitate în China vor fi revocate împreună cu statutul de vizitator sau rezident permanent, iar cererile aferente pe care le depun nu vor fi aprobate.

„Au fost luate astfel de măsuri pentru a proteja suveranitatea națională, securitatea și interesele de dezvoltare ale Chinei”, se arată în declarație.

De asemenea, Ministerul Comerțului chinez a mai afirmat că există dovezi potrivit cărora compania americană Caplugs a eludat regulile privind lista organizațiilor nesigure prin transferul bunurilor achiziționate în China către organizații nesigure.


Ministerul Comerțului a cerut Caplugs să ia imediat măsuri pentru a se asigura că toate bunurile, tehnologiile și serviciile relevante achiziționate în China nu sînt transferate către organizații nesigure. În plus, compania trebuie să furnizeze dovezi relevante Biroului Mecanismului de Lucru al Listei Organizațiilor Nesigure.

În caz contrar, departamentul va întreprinde măsuri împotriva ei în conformitate cu legile și reglementările, se arată în comunicat.

9
1
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав