X 
Transnistria stiri: 1445
Preşedintele stiri: 4067

Încalcă legislația și lucrează ilegal: Ce arată datele Inspectoratului de Stat al Muncii

6 mai. 16:13   Societate
2546 0

Inspectoratul de Stat al Muncii (ISM) emite prescripții pentru angajatorii care nu respectă legislația muncii, atrăgîndu-le atenția asupra problemelor identificate și a necesității remedierii acestora într-un anumit interval de timp.

Problema muncii nedeclarate este una complexă și necesită o abordare atentă pentru a găsi soluții eficiente și echitabile, notează Noi.md.

Legalizarea persoanelor, care muncesc fără contract de muncă este un pas important pentru a aduce aceste activități în conformitate cu legea și pentru a proteja atît drepturile angajaților, cît și interesele angajatorilor.

Rolul prioritar al ISM în acest context constă în disciplinarea angajatorilor și angajaților, punîndu-se accent pe conștientizarea și remedierea binevolă a încălcărilor.

"Inspectoratul de Stat al Muncii poate efectua și verificări periodice ulterioare pentru a evalua dacă angajatorii au luat măsurile necesare pentru a corecta problemele identificate în timpul controalelor anterioare.


ISM oferă angajatorilor și angajaților consultanță în legătură cu cerințele legale și modalitățile de conformare", precizează ministerul Muncii și Protecției Sociale.

De la începutul anului 2024 și pînă în prezent au fost controlate 668 de companii, ceea ce constituie 1927 de persoane verificate. Dintre acestea, au fost depistate 417 de persoane muncind ilegal, iar 195 au fost deja legalizate.

0
1
0
2
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?