Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4036

MAE al Ucrainei: Kievul nu va tolera înghețarea conflictului

4 iul. 2014,, 01:34   Externe
6300 9
Foto: censor.net.ua
Autoritățile ucrainene nu vor permite înghețarea conflictului în raioanele de est ale țării. Declarația a fost făcută la o conferință de presă la Kiev, de ministrul adjunct de externe, Daniil Lubkivski.

În primul rînd, Kievul nu va permite pierderea atenției comunității internaționale față de situația din estul țării, a spus ministrul adjunct al Afacerilor Externe. În al doilea rînd, insistînd pe negocieri care implică toate părțile, autoritățile înțeleg pericolul ca situația "să alunece la o soluționare de rutină, care va dura ani de zile."

Astfel a comentat Ministerul ucrainean de Externe informațiile vehiculate în presă cu privire la faptul că Franța și Germania l-ar fi împins pe președintele Poroșenko să înghețe conflictul.

Amintim că în ajun la Berlin au avut loc negocieri ale miniștrilor de externe din Ucraina, Rusia, Franța și Germania. Părțile au adoptat o declarație, care prevede, printre altele, că nu mai tîrziu de 5 iulie grupul de contact pentru a rezolva situația din regiunile de sud-est de Ucraina ar trebui să-și reia activitatea.

De asemenea, amintim că formatul consultărilor presupune participarea reprezentanților Kievului, regiunilor de est, OSCE și Rusiei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?