X 
Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4037

UE a oferit Moldovei un grant adițional de șase milioane de euro pentru sectorul sănătății (FOTO, VIDEO)

24 iun. 2014,, 13:19   Societate
2905 0
Foto: noi.md
În această lună, UE a debursat Republicii Moldova ultima tranșă din suportul bugetar pentru sănătate, în valoarea de șase milioane de euro. Tranșa constituie un grant adițional acordat în urma progreselor înregistrate de Ministerul Sănătății.

Grantul a fost oferit pentru reformarea Serviciului de Sănătate Publică și dotarea cu echipament modern a Centrului Universitar de simulare în instruirea medicală a Universităţii de Medicină „N. Testemiţanu”. Potrivit ministrului Sănătății, Andrei Usatîi, acesta este cel modern centru de simulare din Europa de Est, în cadrul căruia, medicii vor putea obține o bună pregătire profesională.

„Am reușit să creăm o reţea regională de laboratoare de performanţă în 11 centre de sănătate publică din ţară. Uniunea Europeană a avut o contribuție semnificativă în dezvoltarea sectorului sănătății din Moldova, prin suportul acordat în continuitatea reformelor și asigurarea accesului populației la serviciile medicale de calitate”, a precizat Usatîi.

De cealaltă parte, șeful delegației UE la Chișinău, Pirkka Tapiola, a dat o apreciere pozitivă progreselor atinse în sectorul sănătății și a anunțat că UE va continua finanțarea proiectelor în acest domeniu.

„Sîntem satisfăcuți de gradul de realizare a indicatorilor Programului de Suport Bugetar și respectiv de gradul de debursare a asistenței financiare. Sectorul sănătății a atins unul dintre cele mai bune rezultate comparativ cu alte sectoare”, a precizat Tapiola.

Menționăm că sistemul de sănătate din Republica Moldova beneficiază de asistență din partea UE din anul 2008. Pe parcursul anilor 2008-2012, în cadrul Programului de Suport Bugetar, UE a acordat Moldovei peste 49 de milioane de euro și asistență tehnică în valoare de peste 3,1 milioane de euro.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?