Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4022

Rusia a decis să conteste la OMC sancţiunile impuse de SUA din cauza crizei ucrainene

20 iun. 2014,, 18:00   Externe
3690 5
Foto: ziarelive.ro
Rusia a decis să conteste la Organizaţia Mondială a Comerţului (OMC) sancţiunile impuse Moscovei de către Washington din cauza crizei ucrainene, a anunţat vineri premierul Dmitri Medvedev, relateazăAFP.

"Statele Unite au introdus sancţiuni contra Rusiei care antrenează consecinţe negative pentru comerţul extern. Noi am decis să le contestăm la OMC", a declarat Medvedev la un forum internaţional organizat la Sankt Petersburg, o declaraţie transmisă în direct la televiziune.

Rusia, membră OMC din vara lui 2012, a lansat deja proceduri împotriva Uniunii Europene, dar niciuna, pînă în prezent, împotriva Statelor Unite.

Statele Unite au impus o serie de sancţiuni ţintite, vizînd atît personalităţi ruse şi ucrainene proruse, cît şi anumite companii care au legături cu apropiaţi ai puterii ruseşti, încă de la începutul crizei şi anexarea Crimeei de către Rusia.

Rusia apreciază că aceste sancţiuni constituie un "prejudiciu" şi o "nerespectare din partea Statelor Unite a obligaţiilor sale", a declarat Medvedev.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?