Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Pensionarii din Chişinău sînt nemulţumiţi de impozitul pe imobil pentru anul 2014

16 iun. 2014,, 13:57   Societate
12297 0
Foto: eco-dom.org
În starea apropiată de şoc aduce pensionarii facturile pentru achitarea impozitului pentru imobil în capitala Moldovei.

Luni dimineaţa zeci de pensionari din Chişinău au făcut coadă pentru a primi explicaţii de la lucrătorii Direcţiei de colectare a impozitelor şi taxelor din cadrul Primăriei Chişinău, cu privire la facturile pentru impozitul pe imobil.

După cum a explicat corespondentului "Infotag" Nicolae Gabjilă, el este foarte mirat de faptul că pentru prima dată timp de mulţi ani el, ca pensionar şi invalid, este nevoit să achite la bugetul local nu doar impozitul pentru 2014, dar şi pentru anul precedent, împreună cu penalizarea pentru achitarea întârziată.

"Mă nemulţumeşte nu doar faptul că eu, pensionară, am primit avizul de achitare a impozitului, dar şi faptul că în acest aviz este indicată o suprafaţă a apartamentului de 70 m2, atunci când suprafaţa locuinţei mele este de doar 56 m2", se indignă Ludmila Cosadciuc.

Şeful Direcţiei de colectare a impozitelor şi taxelor, Gheorghe Gasnaş, a explicat neînţelegerile pensionarilor prin faptul că scutit de achitarea impozitului este doar imobilul costul căruia nu depăşeşte 380 mii de lei. Diferenţa dintre costul real al imobilului şi cel pentru care se oferă înlesniri se impozitează.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?