X 
Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4043

Moscova a comentat atacul aerian asupra Luganskului

3 iun. 2014,, 03:26   Externe
8858 11
Foto: rian.com.ua
Lansînd atacul aerian împotriva Luganskului, Kievul a încălcat în mod flagrant acordul de la Geneva și "foaia de parcurs" a OSCE, a declarat Ministerul rus de Externe.

Bombardînd centrul orașului Lugansk, autoritățile ucrainene au comis încă o crimă împotriva propriului popor, a declarat Ministerul rus de Externe: " la 2 iunie autoritățile de la Kiev au comis o altă crimă împotriva propriului său popor. Urmare a tirului asupra sediului Administrației Regionale de Stat au murit cetățeni civili".

Incidentul este o mărturie a nedorinței sincere a autorităților de la Kiev de a urma calea găsirii modalităților de armonizare a relațiilor inter- etnice din țară, subliniază Ministerul de Externe al Rusiei.

"Kievul din nou a încălcat aranjamentele convenite în Declarația de la Geneva din 17 aprilie și elaborate în "foaia de parcurs " a președinției elvețiene a OSCE", - a declarat Ministeru rus de Externe.

La 2 iunie Forțele aeriene ucrainene au lansat un atac cu rachete și bombe asupra administrației regionale din Lugansk. O bombă a explodat , distrugînd parțial clădirea. Cinci persoane au fost ucise, printre victime, probabil - ministrul sănătății din republica populară Lugansk. Au fost rănite mai mult de 10 de persoane.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?