Eurovision stiri: 519
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1386
Preşedintele stiri: 4007

Expert: Clasa politică din Moldova evită reformele profunde de teamă să nu plătească electoral

21 mai. 2014,, 10:28   Politică
3042 1
Foto: asm.md
„Clasa politică din Republica Moldova, indiferent de coloratura politică, nu se angajează în reforme profunde de teamă să nu piardă capital electoral”, a declarat doctorul în politologie Victor Juc marţi la conferinţa internaţională "Procesele de democratizare din Republica Moldova; realităţi, tendinţe, perspective".

Potrivit agenţiei "Infotag", expertul consideră că reformele din Moldova au întîrziat cu mult.

"Cauza sînt politicienii, care mai degrabă au mimat aceste reforme decît le-au realizat eficient. Iar aşteptările faţă de actuala guvernare, continuare a celei instaurate în 2009, au fost cu mult mai mari decît rezultatele obţinute", a afirmat Victor Juc.

El a susţinut că autorităţile trebuie să depună eforturi semnificative pentru a reforma instituţiile statului, administraţia locală, dar a apreciat că Republica Moldova a înregistrat progrese în ceea ce priveşte respectarea drepturilor omului, a libertăţii de exprimare.

"Alianţele (AIE-1, AIE-2 şi Coaliţia pentru Guvernare Pro-Europeană) au pierdut doi ani, aflîndu-se în imposibilitatea de a alege preşedintele Republicii Moldova. 16 martie 2016 nu este chiar atît de departe şi nu este exclusă posibilitatea ca Republica Moldova să se pomenească din nou într-un impas care să se perpetueze", a semnalat Victor Juc.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?