X 
Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4043

Ucraina: 'Republica Donețk' refuză să negocieze cu Kievul

19 mai. 2014,, 12:39   Externe
4594 3
Foto : reuters
Administrația autoproclamatei 'Republici Populare Donețk' nu intenționează să dialogheze cu autoritățile de la Kiev, a declarat 'guvernatorul popular' al acestei regiuni, Pavel Gubarev, informează lui RIA Novosti.

'Avînd în vedere configurația actuală a guvernului de la Kiev, considerăm că este imposibil să negociem cu țara străină care este Ucraina, pentru că aceste persoane continuă să conducă o operațiune teroristă împotriva poporului nostru', a afirmat Pavel Gubarev într-un interviu acordat Rossiya 24.

'Pentru ca un dialog să poată fi lansat, junta de la Kiev trebuie înlocuită cu un guvern format din persoane potrivite și rezonabile cu care să se poată negocia și încheia acorduri fără tema că nu sunt îndeplinite condițiile lor', a declarat el.

Începînd cu luna martie, în marile orașe din estul și sudul Ucrainei, printre care Donețk și Lugansk, are loc o mobilizare fără precedent a susținătorilor federalizării țării care contestă autoritățile proeuropene de la Kiev, venite la putere în luna februarie după săptămîni de proteste populare înnăbușite violent.

În regiunile Donețk și Lugansk au fost organizate la 11 mai referendumuri cu privire la statutul lor politic, la care majoritatea alegătorilor s-au pronunțat în favoarea independenței față de Kiev, notează RIA Novosti.

Președintele ucrainean în exercițiu Oleksandr Turcinov a numit referendumurile de la Donețk și Lugansk o 'farsă propagandistă' fără valoare juridică. Pe de altă parte, Rusia a afirmat că 'respectă alegerea' locuitorilor celor două regiuni din estul Ucrainei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?