X 
Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4036

AHMETOV a identificat PATRU SCENARII de evoluție a evenimentelor în regiunea Donețk

15 mai. 2014,, 03:21   Externe
5580 4
Foto: kvedomosti.com
Nimeni în lume nu recunoaște auto-proclamata republică populară Donețk (RPD), iar de aderarea ei la Federația Rusă nu are nevoie nici Rusia, nici Donbasul, a declarat omul de afaceri ucrainean, Rinat Ahmetov.

Astăzi, situația în Donbas este dificilă, a subliniat Ahmetov, se închid magazine, birouri, pe străzi se trage, oamenii părăsesc orașele. Ahmetov a subliniat că dorește o viață decentă, locuri de muncă și salarii, precum și respect pentru locuitorii din Donbas.

Potrivit lui, în prezent există patru scenarii de evoluție a evenimentelor în regiunea Donețk. Unica cale corectă – introducerea modificărilor în Constituția Ucrainei și descentralizarea puterii. "Puterea trebuie să treacă de la Kiev în regiuni. Autoritățile trebuie alese și nu numite. Autoritățile locale trebuie să-și asume responsabilitatea pentru prezent și viitor în fața poporului", - a explicat el.

Există încă trei opțiuni, dar Ahmetov consideră că niciuna dintre ele nu este potrivită pentru Donbas. "Scenariul numărul unu: totul rămîne așa cum este. Toată puterea este la Kiev, iar regiunile se dezvoltă potrivit principiului restant. Această cale este depășită, nu are drept la viitor și sînt profund convins de acest lucru", - a subliniat el.

Al doilea scenariu - este republica populară Donețk. "Nimeni în lume nu o recunoaște. Iar structura economiei noastre este industria cărbunelui, industria metalurgică, energetica, construcția de mașini, industria chimică și agricultura < ... > Vom cădea sub incidența unor enorme sancțiuni, nu vom putea nici vinde, nici produce. Acest lucru înseamnă oprirea producției, acest lucru înseamnă șomaj, înseamnă sărăcie", - a spus el.

Potrivit lui Ahmetov, al treilea scenariu este aderarea la Rusia. Dar de aceasta "nu are nevoie nici Rusia, nici Donbasul. Și nu va avea de cîștigat nici Rusia, nici Donbasul". În acest caz, regiunea Donețk va intra "sub incidența unor sancțiuni uriașe", și, de asemenea, nu va fi în măsură nici să producă, nici să-și vîndă produsele.

De notat că Ahmetov nu s-a prezentat la prima "masă rotundă a unității" la nivel national, care a avut loc miercuri la Kiev. Anterior, guvernul ucrainean a inițiat un dialog național pentru a rezolva situația din țară, care va avea loc sub forma unor mese rotunde. OSCE a propus un mediator pentru acest dialog.

Anterior, compania miliardarul ucrainean Rinat Ahmetov "System Capital Management" (SCM) a făcut o declarație specială privind situația din Ucraina, chemînd la negocieri și atingerea rezultatelor.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?