X 
Eurovision stiri: 519
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1386
Preşedintele stiri: 4014

DONBASUL ar putea deveni un DETONATOR pentru Rusia - Hodorkovski

3 mai. 2014,, 00:19   Externe
8655 18
Foto: tsn.ua
Cunoscutul deținut politic rus, Mihail Hodorkovski, nu crede că cea mai mare parte din Donbas dorește aderarea la Federația Rusă și consideră că o astfel de mișcare a Kremlinului ar fi total dezavantajoasă pentru Rusia însăși. Acest lucru se afirmă în interviul lui Hodorkovski cu scriitorul Dmitri Bîkov.

"Să obții nu undeva, în Crimeea, care este separată de întreaga Ucraină, ci în imediata vecinătate, la 800 km de Moscova o regiune minieră, unde minerii în douăzeci de ani de libertate au învățat să protesteze, - aceasta înseamnă atît de puternic să clatini barca, cum nicio opoziție nu ar reuși", - a explicat fostul deținut politic dorința sa de "alipire a Donețkului la Rusia".

Cu toate acestea, Hodorkovski nu crede în propaganda rusă că cea mai mare parte din Donbas ar dori să se alăture Federației Ruse. "Nu e Crimeea, riscurile sînt mult mai mari - și intrarea triumfală în estul Ucrainei, probabil, nu se va produce. Dar dacă s-ar întîmpla - în Rusia ar fi apărut așa un detonator, încît alipindu-l ar trebui să se gîndească de trei ori", - a spus el.

În plus, fostul șef al Yukos avertizează că în legătură cu ocuparea Crimeei în Rusia ar putea "exploda" problema tătarilor din Crimeea, cu răsunet în regiunile naționale ale Federației Ruse". Ea (Rusia), pînă de curînd, nu a avut probleme cu tătarii. Acum are și ele vor avea ecou nu în Crimeea, ci în regiunile naționale ale Rusiei", - consideră Hodorkovski.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?