X 
Transnistria stiri: 1445
Preşedintele stiri: 4068

Blinken a dezvăluit conținutul acordului de securitate dintre Ucraina și Statele Unite

14 mai. 21:45   Externe
2621 0

Statele Unite ale Americii doresc să încheie un acord de securitate cu Ucraina pe o perioadă de 10 ani.

Acesta va avea drept scop sprijinirea securității ucrainene și consolidarea complexului militar-industrial.

Acest lucru a fost raportat de RBC-Ucraina cu referire la o declarație a secretarului de stat american Antony Blinken în timpul unui discurs la Institutul Politehnic din Kiev.

„În acordul nostru de 10 ani, Statele Unite vor sprijini securitatea și apărarea Ucrainei printr-o gamă largă de capabilități militare, de la apărarea aeriană la drone pînă la deminare”, a spus el.

Potrivit acestuia, dacă Rusia sau altcineva atacă Ucraina, Statele Unite vor coopera imediat cu Ucraina la cel mai înalt nivel pentru a coordona modul în care țara poate respinge amenințarea.


Secretarul de stat a adăugat că acordul bilateral cu Statele Unite va avea ca scop și consolidarea complexului militar-industrial ucrainean, astfel încît Ucraina să poată produce obuze de artilerie, sisteme de apărare aeriană și alte arme critice.

Ucraina lucrează deja cu Statele Unite la textul specific al documentului de securitate. Președintele ucrainean Vladimir Zelensky a spus că acordul ar trebui să fie cu adevărat exemplar, ceea ce va corespunde forței conducerii americane.

Recent, șeful Biroului Președintelui Ucrainei, Andriy Ermak, a declarat că țara dorește să finalizeze încheierea unui acord bilateral de securitate luna aceasta.

3
0
0
1
18

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?