Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4018

Anul acesta demarează reparația capitală a școlilor

25 apr. 2014,, 10:00   Societate
2907 1
Foto: noi.md
În decurs de cinci ani, în Republica Moldova urmează să fie reparate 94 de școli. În acest scop Banca Mondială a oferit un credit în mărime de 40 de milioane de dolari SUA. Potrivit „Kommersant.md”, banii urmează să fie cheltuiți în exclusivitate pentru reparația școlilor și rețelelor de comunicații.

În prezent, Guvernul elaborează criteriile după care vor fi selectate școlile. „Unul dintre criteriile principale este potențialul școlii. Este important ca peste cîțiva ani școala să nu rămînă cu un singur elev. Totodată, școala trebuie să aibă capacitatea de a deservi concomitent cîteva localități”, au explicat surse din cadrul Ministerului Educației.

Din suma oferită, pentru reparația școlilor vor fi cheltuiți 38,5 milioane de dolari, iar 1,5 milioane de dolari vor fi folosiți pentru susținerea tehnică a proiectului.

Reparația primelor școli urmează să înceapă deja în acest an, însă Ministerul Educației nu a putut numi o dată concretă. Tenderele pentru selectarea companiilor de construcție vor fi organizate de autoritățile localităților unde se află școlile respective.

Acordul între Republica Moldova și Asociația Internațională pentru Dezvoltare privind acordarea creditului a fost semnat în februarie 2013. Creditul a fost oferit pe o perioadă de 25 de ani, cu o rată a dobînzii de 1,25% anual și o perioadă de grație de 5 ani.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?