X 
Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4055

Un drum național important din sud-estul țării în reparație

16 mai. 15:15   Societate
2634 0

Administraţia de Stat a Drumurilor informează despre demararea și desfășurarea lucrărilor de reparație capitală a drumului național R26 BenderCăușeniCimișlia, km 23,821 – km 46,308, notează Noi.md.

„Acest traseu, situat în sudul-estul Moldovei, are o importanță strategică și constituie un coridor important pentru tranzitul de la Punctele de Trecere a Frontierei de la Tudora și Palanca și accesul către zona de sud a țării, portul Giurgiulești, PTF Giurgiulești – Galați, PTF Cahul-Oance și PTF Leova-Bumbăta”, comunică ASD.

Astfel, în cadrul proiectului sînt planificate lucrări de reparație a îmbrăcămintei rutiere, reconstrucția totală a 4 poduri, reparația podețelor, amenajarea trotuarelor, bordurelor, rigolelor carosabile, construcția acceselor și altele.

Finalizarea lucrărilor este preconizată pentru sfîrșitul lunii decembrie 2025.

„În concluzie, menționăm că în total vor fi reabilitați aproximativ 22,5 km de drum și patru poduri, iar sectorul reabilitat va aduce beneficii semnificative pentru locuitorii mai multor sate din raionul Căușeni, precum Zaim sau Sălcuța. De asemenea, va facilita și îmbunătăți conexiunea Punctelor de Trecere a Frontierei de la Tudora și Palanca cu raioanele Ștefan Vodă, Anenii Noi și Căușeni din sudul țării”, mai transmite instituția.

4
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?