Transnistria stiri: 1445
Preşedintele stiri: 4063

Reparația podului „Mihai Viteazul”: Darea în exploatare mai întîrzie, spun autoritățile

14 mai. 13:35   Capitala
3209 1

Darea în exploatare a primei jumătăți a podului „Mihai Viteazul” din Chișinău întîrzie cu încă o lună. Amînarea s-ar datora unor dificultăți datorate strămutării rețelelor de tensiune înaltă, care împiedică desfășurarea lucrărilor.

Precizarea a fost făcută de către Vitalie Mihalache, șef al Direcției generale mobilitate urbană, în cadrul ședinței operative a Primăriei din 14 mai. În plus, costurile lucrărilor ar putea crește.

Conform responsabilului, lucrările ar întîrzia cu aproximativ o lună, data anterioară de oferire în exploatare a primei jumătăți a podului fiind luna mai, notează Noi.md cu referire la newsmaker.

„Reieșind din faptul că au fost executate unele lucrări suplimentare, acest termen ar putea să fie prelungit pînă în luna iunie”, a menționat Mihalache. Funcționarul a mai adăugat că întîmpină „unele dificultăți ce țin de strămutarea elementelor de tensiune înaltă”.

Lucrările de reparație a podului au început în anul 2022. Nu este pentru prima dată cînd finalizarea acestora întîrzie. Data inițială de dare în exploatare a primei jumătăți a podului era de 31 decembrie, 2023.


Bugetul preconizat pentru proiect este de 108 milioane lei, sumă care ar putea să crească, potrivit autorităților municipale.

0
3
0
0
6

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?