X 
Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4052

Un Centru temporar pentru refugiați a fost eficientizat energetic

17 mai. 22:00   Societate
2814 0

A fost finalizată prima etapă a proiectului „Măsuri termo-energetice de reabilitare a centrului temporar pentru refugiați din Ucraina/școlii-internat din Carpineni”, notează Noi.md.

Proiectul a avut ca scop îmbunătățirea eficienței energetice și a condițiilor de trai pentru refugiații din Ucraina găzduiți în școala-internat din comuna Cărpineni, raionul Hîncești.

Printre activitățile principale realizate în cadrul proiectului se numără: izolarea termică a pereților căminului nr. 2; înlocuirea ferestrelor și ușilor exterioare a căminului nr. 2; izolarea termică a acoperișului căminului nr. 2; modernizarea fostei cazangerii pe cărbune; dotarea blocului alimentar cu echipamente energetice eficiente etc.

Pentru a evalua eficiența energetică a clădirii și a determina soluțiile optime de reabilitare termică și energetică, a fost realizat un audit energetic detaliat al căminului nr. 2.

Principalele concluzii ale auditului au evidențiat necesitatea diversificării surselor de energie termică prin instalarea de cazane pe biomasă și îmbunătățirea izolației termice a acoperișului și pereților, ceea ce va conduce la economii semnificative de energie și costuri.


Planul de acțiuni pentru cea de-a doua etapă include modernizarea spațiilor pentru igiena personală, instalarea colectoarelor solare, achiziționarea echipamentului antiincendiar și procurarea combustibilului pentru cazanele pe biomasă.

1
0
0
0
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?