X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Parlamentul nu a putut adopta amendamentele la politica bugetar-fiscală

7 apr. 2014,, 10:09   Economie
3398 0
Foto: noi.md
Parlamentul nu a putut adopta vineri un proiect de lege menit să ajusteze politica bugetar-fiscală pentru 2014 la deciziile Curţii Constituţionale (CC). Potrivit agenţiei "Infotag", pentru proiect au votat 50 de deputaţi din minimul necesar de 51 de voturi.

Potrivit Regulamentului Parlamentului, proiectul de lege care nu a acumulat numărul necesar de voturi se retrage de pe ordinea de zi şi poate fi examinat din nou abia în cadrul următoarei sesiuni parlamentare.

Proiectul prevede revenirea la mărimea accizelor de 3,5 euro/cm3 pentru automobilele cu capacitatea mare a motorului, care anterior au fost reduse la 2 euro/cm3. Un alt aspect vizează anularea dreptului cetăţenilor de a transfera 2% din impozitul pe venit în favoarea ONG-urilor şi instituţiilor religioase.

De asemenea, proiectul de lege prevede că agenţii economici din Transnistria urmează a fi scutiţi de îndeplinirea procedurilor vamale şi achitarea taxei ecologice şi pentru operaţiunile import-export. În cadrul negocierilor în formatul "5+2" şi al întrevederilor bilaterale, Guvernul Republicii Moldova a promis că această măsură, pe care Transnistria o califică drept "discriminarea agenţilor economici din regiune", va fi anulată pînă la finele lunii martie. Reprezentanţii Transnistriei au avertizat că, dacă această prevedere a legislaţiei moldoveneşti nu va fi anulată, atunci Tiraspol nu va participa la runda de negocieri preconizată să se desfășoare pe 10-11 aprilie la Viena.

Totodată, spicherul Igor Corman nu a închis şedinţa şi a anunţat o pauză pînă joia următoare, 10 aprilie. În baza acestui fapt, experţii au concluzionat că Parlamentul nu intenţionează să renunţe la acest proiect de lege, iar joia următoare va încerca să adopte amendamentele la PBF pentru 2014.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?