Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4043

Saakașvili: Rusia pune în aplicare în partea de est a Ucrainei același plan ca și în Crimeea

7 apr. 2014,, 02:34   Externe
5741 16
Foto: directpress.ru
Evenimentele din sud-estul Ucrainei repetă scenariul din Crimeea. De acest lucru este convins fostul președinte georgian Mihail Saakașvili.

Într-un mesaj pe Facebook politicianul georgian a menționat că a avertizat cu privire la posibila ocupare a sediilor administrațiilor regionale în regiunile de est ale Ucrainei cu 3 zile în urmă, în articolul său. Și dacă protestatarii vor fi în măsură să se mențină acolo timp de 2 zile, trupele ruse vorinvada teritoriul Ucrainei.

Saakașvili a scris: "Este același scenariu ca și în Crimeea: la început miting, apoi în cazul în care nu funcționează, ocupare și invazia rusă. " Adică, inițial se pune în aplicare "Planul Surkov", iar după aceea "se activează Patrușev" (1999 - 2008 - șeful securității ruse, la moment - Secretarul Consiliului de Securitate al Federației Ruse).

Potrivit lui Mihail Saakașvili, totul este atît de "primitiv", încît autoritățile ucrainene pot calcula totul în avans. Și sarcina principală în acest moment este mobilizarea completă pentru a proteja frontierele de est ale Ucrainei, crede politicianul.

De asemenea, trebuie să țineți minte despre posibilitatea nesupunerii unor comandanți ai forțelor armate ale Ucrainei în aceste regiuni, deoarece " securitatea rusă s-a pregătit special în acest sens", este convins Saakașvili.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?