X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

Cetățenii vorbitori de limbă rusă vor obţine mai simplu cetăţenia Rusei

2 apr. 2014,, 13:14   Societate
7079 4
Foto: 07online.ru
Duma de Stat a aprobat în prima lectură proiectul de lege privind obţinerea simplificată a cetățeniei ruse pentru cetăţenii străini vorbitori de limba rusă. Proiectul de lege îi va viza, în special, pe vorbitorii de limba rusă, care au rude pe linie ascendentă directă şi care au locuit anterior pe teritoriul Rusiei și URSS-ului. Pentru a obține un pașaport rusesc în cadrul sistemului simplificat, cetățenii în cauză vor trebui să renunțe la cetățenia lor anterioară, să se mute cu traiul în Rusia și să susţină un interviu de apreciere a cunoştinţelor de limba rusă.

Pentru cei care vor fi selectaţi timpul examinării cererii de obţinere a cetățeniei Federației Ruse va fi redus pînă la trei luni.
Procedurile de eliberare a vizelor pentru intrarea în Rusia, pentru obţinerea cetățeniei și permisului de şedere permanent vor fi şi ele simplificate.

S-ar putea întîmpla ca în a doua lectură proiectul de lege să fie adoptat deja la 4 aprilie. Autorii documentului insistă asupra faptului că legea va facilita "reunificarea Lumii Ruse."

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?