X 
Transnistria stiri: 1354
Eurovision stiri: 497

Un om din anturajul lui Plahotniuc s-a împuşcat în cap. Imagini de la faţa locului

18 aug. 2019,, 08:14   Societate
34332 4

Luncașu Iurie, un om din anturajul oligarhului Vladimir Plahotniuc s-a împușcat în seara zilei de 17 august, scrie Noi.md.

Poliția sectorului Buiucani informează că la 17.08.2019, orele 20:07, în Unitatea de Gardă a parvenit înștiințarea 112, precum că pe traseul R-6, se află o persoană împușcată în regiunea capului.

Potrivit declarațiilor celui care a sunat la 112, Luncașu s-a împușcat din arma personală în regiunea capului și în urma leziunilor corporale primite a decedat la fața locului.

Fiind audiat, cel care a sunat la poliție, cet. Babin Boris, a declarat că activează ca șofer la cet. Luncașu Iurii și la 17.08.2019, aproximativ orele 19:00, a fost contactat telefonic de șeful său care i-a cerut să vină la domiciliu și să se deplaseze într-o direcție necunoscută la aer curat.

Șoferul a mers cu automobilul de serviciu la casa lui Luncașu de unde l-a luat și s-au îndreptat spre traseul R-6 (Ialoveni-Durlești). La un moment dat, Luncașu Iurie, i-a cerut șoferului să oprească automobilul în cîmp și să scrie o scrisoare cu următorul conținut:


,,Căsuță albă am cumpărat în 2017, eu am fost investitor”.

Ulterior, a ieșit din automobil comunicîndu-i șoferului că iese să respire aer curat, după care s-a împușcat în regiunea capului din pistolul cu glonț de model Astra, cal. 6,35, nr. 85034 și a decedat în urma traumelor primite.


În Registrul de stat al armelor, cet. Luncașu Iurii figurează ca posesor a cel puțin 6 arme.

Deocamdată nu se cunoaște cauza suicidului.

De menționat că potrivit unor surse care și-au dorit să-și păstreze anonimatul, Lupașcu este un prieten apropiat al lui Vlad Plahotniuc.

Omul de afaceri Iurii Luncașu este președinte al Clubului Oamenilor de Afaceri „Interdependența” și deține acțiuni la SC „DENIR LUX” SRL, „PRIMPROF CONSTRUCT” SRL, „ACVILIN-GRUP” și „GB & CO” SRL – (companii de construcții, import de mobilă, țigări și fabricarea vinului).

Numele lui Iurie Luncașu ar figura și în tranzacția de peste 154 de milioane de lei, prin care o firmă cipriotă a procurat clădirile din perimetrul străzilor Timiș și Bujorilor din Chișinău (Casa albă), imobile atribuite lui Plahotniuc. Totodată, Luncașu se numără printre invitații la petrecerile primarului de Orhei, Ilan Șor, condamnat pentru implicare în falimentarea Băncii de Economii.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?