X 
Jocurile Olimpice stiri: 120
Transnistria stiri: 1410

Cîte persoane riscă amenzi pentru că au purtat panglica Sfîntul Gheorghe

10 mai. 10:45   Societate
3214 0

Peste 180 de persoane riscă amenzi, pentru că au purtat panglica Sf. Gheorghe, interzisă în Republica Moldova, la evenimentele organizate pe 9 mai, notează Noi.md.

Potrivit șefei Secției comunicare și protocol a Inspectoratului General al Poliției (IGP), Diana Fetco, peste 70 de persoane au fost deja identificate. Identitatea celorlalte persoane care au încălcat prevederile legale urmează a fi stabilită „în următoarele zile”, transmite Noi.md cu referire la radiomoldova.md.

„189 de persoane au fost fixate pentru încălcarea prevederilor art. 365-5, Codul Contravențional al Republicii Moldova (purtarea panglicii bicolore). În cazul a 73 de persoane dintre acestea, a fost deja stabilită identitatea. În următoarele zile, vor fi identificate și restul”, a declarat Diana Fetco.

Ofițera de presă a IGP a precizat că oamenii legii au pornit, pe 9 mai, 16 proceduri contravenționale. Patru - au fost intentate la Chișinău, iar alte 12 - în restul țării.

Precizăm că numărul polițiștilor care au monitorizat ordinea publică pe tot teritoriul Republicii Moldova a fost majorat cu 30%, pe 9 mai.

6
0
0
2
52

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?