X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Comuniștii amenință cu deturnarea procesului de integrare europeană - declarație

24 mar. 2014,, 10:07   Politică
5273 11
Foto: noi.md
„Cetăţenii Moldovei nu trebuie să-şi facă griji, situaţia se află sub control”, o astfel de declaraţie a făcut vineri seară preşedintele Parlamentului, Igor Corman, după şedinţa închisă a legislativului cu privire la securitatea naţională în contextul situaţiei tensionate din regiune.

Potrivit agenţiei "Infotag", spicherul a spus că "şedinţa închisă a avut loc într-o manieră constructivă, deputaţii au propus Guvernului un şir de recomandări".

"Organele de drept îşi îndeplinesc obligaţiunile, iar toate discuţiile au scopul de a minimaliza la maxim efectele negative la care poate fi expusă Moldova. Discuţiile nu s-au încheiat aici, deoarece doar am clarificat situaţia", a menţionat Corman.

Deputatul din partea PCRM Grigore Petrenco consideră că "audienţele care au avut loc nu pot fi numite şedinţă deplină, acestea asemănîndu-se mai mult cu o şezătoare".

"La şedinţă au fost prezenţi 47 de deputaţi şi nu au discutat nimic secret. Am auzit informaţia că de sancţiunile faţă de demnitarii Ucrainei şi Rusiei sînt responsabili Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene şi prim-ministrul Iurie Leancă. Anume el a luat această decizie. Acum ştim cui să-i mulţumim pentru posibilele sancţiuni în privinţa cetăţenilor Republicii Moldova care locuiesc şi muncesc în Rusia", a menţionat deputatul.

Potrivit lui Petrenco, "printre replicile deputaţilor puteau fi auzite propunerile reformatoarei Ana Guţu de a înceta difuzarea tuturor posturilor ruse de televiziune pe teritoriul Moldovei şi alte tîmpenii".

"Subiecte ce ţin de situaţia din Transnistria şi alte aspecte importante nu s-au discutat", a spus deputatul.

Petrenco este convins că "autorităţile moldoveneşti nu trebuie să se bucure de semnarea grabnică a Acordului de asociere cu UE, deoarece noua guvernare neapărat îl va anula".

"Astfel de subiecte trebuie supuse unui referendum. Situaţia din Ucraina a avut loc anume din cauza lipsei de dialog între autorităţi şi popor. Acest acord cu UE este acordul de colonizare a Republicii Moldova, care va nimici sectorul agricol şi economia ţării. Deschidem piaţa pentru mărfuri europene ieftine, dar această decizie este unilaterală şi noi ştim că UE nu va proceda la fel", a spus deputatul, subliniind că "noua guvernare care o va înlocui pe actuala va anula acest acord şi UE conştientizează acest fapt", a conchis Petrenco, care consideră că pentru Moldova ar fi mai logică integrarea în Uniunea Vamală Rusia-Belarus-Kazahstan.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?