Transnistria stiri: 1445
Preşedintele stiri: 4068

Autoritățile reactivează celula de criză în contextul situației de securitate din Orientul Mijlociu

16 apr. 12:19   Societate
2129 0

Ministerul Afacerilor Externe a reactivat celula de criză în contextul situației de securitate din Orientul Mijlociu. Potrivit autorităților, securitatea și stabilitatea în zonă pot fi afectate pe un termen nedeterminat.

MAE informează că pînă în prezent, ambasada Republicii Moldova la Tel-Aviv nu a primit nici o solicitare de la cetățenii noștri, notează Noi.md cu referire la tv8.

Totodată, prin intermediul ambasadei, ministerul a transmis recomandări cetățenilor Republicii Moldova, menționînd că menține contactul permanent prin linia fierbinte.

Cetățenii sînt îndemnați să monitorizeze cu atenție informațiile oficiale furnizate de autorități, inclusiv de către MAE și reprezentanța diplomatică din Tel Aviv. Aceste surse vor oferi actualizări despre situația din zonă și eventualele măsuri de siguranță adiționale.

„Ministerul încurajează cetățenii să fie responsabili, precauți, să pună prioritate siguranța personală, să respecte instrucțiunile și regulile impuse de autorități și să evite expunerea în mod voluntar la riscuri nejustificate și recomandă să fie menținut contactul cu ambasada din Israel”, se arată în comunicatul MAE.


Pentru informații suplimentare și asistență consulară, cetățenii pot apela Centrul de Apel al MAE la numerele de telefon 0 80 090 990 (gratuit de pe telefonul fix din orice localitate a Republicii Moldova) sau la numărul +373 22 23 20 02.

Ambasada Republicii Moldova în Israel poate fi contactată la adresa: Leonardo Da Vinci 21, Tel Aviv, Israel, sau la numărul de telefon +972 3-523-2000. De asemenea, cetățenii pot trimite mesaje prin email la [email protected], israel.mfa.gov.md. Suplimentar, puteți expedia un mesaj: prin email la [email protected] sau pe pagina de Facebook a Centrului de Apel și pagina de Facebook a Ministerului Afacerilor Externe.

„Aceste recomandări de călătorie sînt valabile pînă la noi informații ulterioare și pot suferi modificări pe măsură ce situația evoluează”, precizează MAE.

Vezi și Lista telefoanelor de URGENȚĂ pentru turiștii și migranții moldoveni.

0
0
1
3
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?