X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Vlad Filat vorbeşte despre cum s-a produs "laundromatul" rusesc

16 iul. 2019,, 09:00   Politică
3214 0

Fără acordul tacit al Băncii Naționale a Moldovei și Centrului Național Anticorupție nu ar fi fost posibilă organizarea „spălătoriei” rusești prin băncile din R. Moldova.

De această părere este Vlad Filat, care spune că nu știa nimic despre acest fenomen și nu a fost informat de instituțiile statului în perioada în care era prim-ministru.

Vlad Filat afirmă că primele informații la acest subiect le-a obținut de la ambasadorul SUA în R. Moldova, care i-a prezentat o notă informativă, iar ulterior, fiind întrebați, reprezentanții BNM-ului și CNA-ului i-ar fi spus că există asemenea transferuri de bani din Rusia, doar că ele ar fi perfect legale.

Ex-premierul este convins că spălătoria rusească a fost făcută sub supravegherea serviciilor secrete de la Moscova și cu susținerea unor autorități de la Chișinău.

Vlad Filat a atras atenția și la magistrații care au luat decizii ce au permis spălarea a sute de milioane de dolari prin R. Moldova.


„Pe unii din acești judecători eu i-am văzut. Le-am văzut ochii aici, în Penitenciarul 13. Nu s-au reținut mult. O mînă spală pe alta. Sistemul s-a autoprotejat, dar ei sînt obligați să spună cine, cum a organizat această procedură”, crede Filat.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?