Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Filat, a venit cu un comentariu privind ultimele declarații ale șefului SIS

5 mar. 21:37   Politică
3250 0

Fostul premier, Vlad Filat, a venit cu un comentariu privind ultimele declarații ale șefului SIS despre „implicarea Federației Ruse în procesele electorale din Republica Moldova”.

Musteața probabil astăzi s-a trezit să descopere America, sau apa caldă, mai bine spus”, a declarat ex-premierul la emisiunea UNInterviu pentru Unimedia.

„Puterile mari, în anumite regiuni, tot timpul au avut influență și, inclusiv candidați. Unii erau pro-europeni, alții pro-ruși, așa a fost mereu. Musteața probabil astăzi s-a trezit să descopere America, sau apa caldă, mai bine spus. Lucrurile acestea au fost întotdeauna și vor fi.

În declarațiile de astăzi toți politicienii care nu sînt pentru Maia Sandu, sînt mîna Moscovei. Toți cei care critică inițiativele ale PAS-ului fac parte din războiul hibrid. Mi se pare depășit de orice sens.

Am fost mult timp la guvernarea Republicii Moldova, aș putea vorbi mai mult la acest subiect, dar nu e cazul. Conducătorul SIS nu are rolul să iasă și să vorbească așa ca „baba de la Etulia”, făcînd prognoze. Această instituție are un rol bine determinat, să asigure securitatea statului prin acțiunile delegate, dar nu am văzut ca în urma acestor împuterniciri să ne simțim mai siguri în țară. Rămînem la nivelul de amenințări. Astăzi a ieșit șeful SIS să ne sperie, să ne spune despre unele amenințări, din punctul lui de vedere, grave și să ne vorbească despre preziceri pentru 2025. Este halucinant. Această instituție nu trebuie să ne sperie, să ne informeze, sînt alte platforme pentru acest lucru”, a declarat Vlad Filat.


31
4
0
1
7

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?