Transnistria stiri: 1435
Preşedintele stiri: 4037

Presa: Timoșenko are peste 80 de conturi în băncile străine

18 mar. 2014,, 04:00   Externe
9844 5
Foto: obozrevatel.com
Pe numele ex-premierului Ucrainei, Iulia Timoșenko și a rudelor ei au fost deschise 85 de conturi în bănci străine, care pot stoca "milioane de lire sterline", scrie ziarul Independent cu referire la materialele anchetei firmei britanice de avocatură The Lawrence Graham law.

" Cele mai mari bănci britanice se află în centrul disputei privind acuzațiile că mai multe conturi bancare străine au fost deschise pe numele Iuliei Timoșenko și familiei ei. În documentul citat de Independent, se afirmă că 85 de conturi bancare, care însumează milioane de lire sterline aveau legătură cu Timoșenko și rudele ei", - citează UNN.

"Ancheta este parte dintr-o investigație mai mare realizată de firma de avocatură din Londra, The Lawrence Graham law,
angajată sub Viktor Ianukovici de Ministerul ucrainean pentru impozite și taxe pentru a căuta bunuri, care sînt susceptibile de a fi fost atribuite de fostul prim-ministru (al Ucrainei)", - adaugă Independent.

Anchetatorii au studiat 278 de conturi bancare în 26 de țări și au concluzionat că " Timoșenko sau membrii familiei sale au fost fie beneficiari fie co-proprietari de conturi într-o serie de bănci din Regatul Unit".

Documentul susține că în prezent rămîn deschise 13 astfel de conturi în întreaga lume. Timoșenko însăși și reprezentanții ei declară că nu a efectuat nici o afacere de la începutul anului 1997, cînd s-a implicat în politică.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?