X 
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4022

După ce Rusia va ocupa Crimeea, va veni și rîndul Transnistriei – declarație

12 mar. 2014,, 11:21   Societate
7107 24
Foto: tribuna.md
Scenariul aplicat în prezent de Federația Rusă în Ucraina va viza și Transnistria în scurt timp. Cel puțin asta susține analistul politic Oazu Nantoi, care a precizat, în cadrul emisiunii „Fabrika” de la Publika TV, că liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, va face tot posibilul pentru a împiedica semnarea de către Moldova a Acordului de asociere cu UE.

„Federația Rusă a ocupat Crimeea și acum marionetele rusești realizează un scenariu care, în viziunea Kremlinului, trebuie să legitimeze anexarea Crimeii de către Rusia. Scenariul este evident și este mult mai grav decît ceea ce noi vedem. Va ajunge și pînă la noi acest scenariu. După ce Rusia va ocupa o parte din Ucraina, va destabiliza situația, va ajunge și la Transnistria. Rusia vrea să forțeze Occidentul să se așeze la masa de negocieri și acolo să se realizeze o cîrdășie”, a explicat Nantoi.

Expertul a menționat că trupele ruse din Transnistria sînt, în prezent, în stare de alertă și așteaptă ordinul lui Vladimir Putin pentru a interveni și a destabiliza situația. Analistul se arată convins că, în esență, diferendul transnistrean este un conflict între Moldova și Federația Rusă.

„Aceste trupe fac parte din districtul de sud-vest al Federației Ruse. Ele sînt acum în stare de alertă și așteaptă ordinul comandantului suprem Vladimir Putin. Dacă va fi ordin, ei vor interveni fie la Odessa, fie la Chișinău. Putin ce, ne va lăsa pe noi să semnăm și să ratificăm Acordul de asociere? Pentru ca agenții economici din stînga Nistrului să beneficieze de acest acord? Putin înțelege că va pierde astfel acest pion pe tabla de șah”, a constatat Nantoi.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?