Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Igor Corman va convoca Biroul permanent pentru a discuta accesul presei în sala de şedinţe

21 feb. 2014,, 12:23   Politică
2997 4
Foto: noi.md
Preşedintele Parlamentului, Igor Corman, a anunţat vineri despre intenţia de a desfăşura şedinţa Biroului permanent, în cadrul căreia va fi propusă introducerea modificărilor la regulamentul Parlamentului cu scopul de a permite reprezentanţilor mass-media să intre în sala de şedinţe.

Potrivit agenţiei „Infotag”, deputatul a spus vineri, înainte de a se începe şedinţa plenară, că joi seara a avut loc întrevederea sa cu conducători ai surselor mass-media.

„Discuţia s-a desfăşurat într-o manieră constructivă şi am găsit soluţia care i-ar avantaja pe toţi. În sala de şedinţe cu adevărat există locuri libere şi posibil acestea vor fi folosite de presă. Voi convoca astăzi şedinţa Biroului permanent, căruia îi voi propune să introducem modificări la regulamentul intern, asigurînd astfel accesul presei în sală”, a spus spicherul.

Corman a subliniat că „munca presei este foarte importantă, însă trebuie asigurată o activitate normală a deputaţilor”, ceea ce şi intenţionează să facă”.

Sesiunea actuală a Parlamentului are loc într-o sală de şedinţe renovată, care a fost restaurată împreună cu clădirea legislativului. Sediul a fost reparat în decursul a patru ani, deoarece a fost devastat în urma dezordinilor din 7 aprilie 2009. Iniţial prejudiciul se estima la 600 de milioane de lei. În noua sală de şedinţe în premieră a fost instalat sistemul de vot electronic. Accesul presei în sală este limitat, jurnaliştii urmăresc şedinţele dintr-o încăpere separată, unde are loc transmisiunea în direct.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?