Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4044

Vor face ani grei de pușcărie pentru că au estorcat mii de euro de la mai multe persoane

19 feb. 2014,, 10:59   Societate
2984 1
Foto: actualitati.md
Directoarea unei agenţii de turism şi complicele acesteia au fost condamnaţi la detenţie pentru escrocherii săvîrşite în proporţii deosebit de mari.

Potrivit procurorilor, în perioada anilor 1999-2008 inculpaţii au dobîndit ilicit de la 11 persoane bani sub pretextul fals de a le organiza plecarea la muncă peste hotare.

Astfel, opt persoane au achitat peste 23 de mii de euro şi aproximativ 8 mii de dolari SUA pentru a pleca legal la muncă în Grecia, Portugalia, Spania şi Irlanda, însă după ce primeau banii inculpaţii nu întreprindeau nicio măsură în vederea onorării pretinsului angajament asumat.

În 2010, instanţa de judecată i-a achitat pe ambii, pe motiv că faptele inculpaţilor nu întruneau elementele infracţiunii. Însă, datorită insistenţei procurorilor, cauza penală a fost examinată de Curtea Supremă de Justiţie, care a decis condamnarea femeii la 8 ani de închisoare, iar a complicelui acesteia – la 7 ani de închisoare. Ambii au fost privaţi de dreptul de a ocupa funcţii ce ţin de activitatea de turism pe un termen de 5 ani.

Actualmente, inculpata, în vîrstă de 56 de ani, este anunţată în căutare internaţională.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?