Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4018

Problema comerțului stradal în Chișinău ia amploare

17 feb. 2014,, 11:11   Societate
4486 0
Foto: noi.md
La Primăria capitalei parvin tot mai multe cereri de autorizare a comerțului stradal prin intermediul rulotelor. Autoritățile municipale nu au elaborat deocamdată un regulament pentru acest tip de comerț stradal. Problema a fost pusă în discuție în cadrul ședinței de astăzi serviciilor Primăriei.

Potrivit Direcției generale comerț și alimentație publică, agenții economici solicită autorizație pentru comercializarea în rulote a mezelurilor, fructelor și a altor produse alimentare. Dorin Chirtoacă a cerut șefilor de direcții să evalueze riscurile legate de noua modalitate de comerț stradal.

„Astăzi și în Europa există comerț ambulant, doar că acesta este de o zi – două. Dacă sînt presiuni mai mari la gherete, ele apar sub formă de rulote. La noi nimic nu dispare, totul se transformă. Evaluați riscurile în ceea ce privește tendințele în această problemă. Nimeni nu neagă interesul de a cîștiga o bucată de pîine, dar trebuie să fie și aici o programare”, a menționat Chirtoacă.

Reprezentanții Direcției comerț au anunțat că, deocamdată, autorizarea unităților de comerț ambulant este în competența preturilor de sector. Comerțul ambulant pe străzile centrale ale capitalei este interzis.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?