X 
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4022

Vinificatorii din Moldova vor putea procura utilaj în leasing în cadrul unui program finanțat de BEI

15 feb. 2014,, 17:00   Economie
4424 0
Foto: businessinsider.com
Vinificatorii din Republica Moldova vor putea procura utilaj în leasing în cadrul Programului de restructurizare a sectorului vinicol. Costul programului se cifrează la 75 de milioane de euro și va fi finanțat de Banca Europeană de Investiții (BEI), transmite NOI.md.

Potrivit ministrului Agriculturii și Industriei Alimentare, Vasile Bumacov, decizia respectivă a fost luată de Guvern, care a aprobat lansarea celui de-al doilea instrument financiar – operațiunile în leasing. Programul prevede trei instrumente financiare. Primul instrument îl reprezintă creditele. Acesta a fost lansat anterior și prevede oferirea unor credite pentru procurarea utilajelor noi pentru fabricile de vinuri și pentru sădirea viilor. Vasile Bumacov a menționat că posibilitatea de a procura utilaj în leasing le va permite vinificatorilor să beneficieze de o rată a dobînzii mai atractivă. De asemenea, prima rată de achitare va fi mai mică, iar termenul de plată va fi mai mare.

Lansarea mecanismului de procurare a utilajului în leasing de rînd cu oferirea creditelor va permite vinificatorilor să aibă un acces mai larg la mijloacele financiare pentru procurarea utilajului. Drept rezultat, va crește competitivitatea producției vinicole moldovenești și exportul acesteia.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?