X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Mai multă transparență în gestionarea granturilor externe, în Moldova (VIDEO)

27 ian. 2014,, 16:14   Societate
3717 0
Foto: noi.md
Astăzi a fost lansată o hartă interactivă cu privire la gestionarea asistenței externe. Platforma de gestionare a asistenţei externe pentru dezvoltarea Republicii Moldova prevede monitorizarea proiectelor de asistență externă și a programelor, vizualizarea grafică și pe hărți, localizarea geografică a aplicării proiectelor în R. Moldova. Noul sistem informaţional a fost realizat de Cancelaria de Stat, cu suportul PNUD şi al companiei Development Gateway.

„Este pentru prima dată cînd aveți posibilitate să vedeți o hartă interactivă cu toate proiectele realizate sau în curs de derulare. De asemenea, să vedeți cine sînt donatorii și care este asistența externă. Astfel, societatea civilă va monitoriza cu strictețe cum sînt cheltuite resursele financiare”, a declarat șeful Cancelariei de Stat, Victor Bodiu.

Reprezentantul rezident PNUD în Moldova, Nicola Harington-Buhay, a menționat că această platformă informațională va permite asigurarea transparenței și vizibilității proiectelor finanțate de donatorii externi: „Este o realizare destul de importanță și benefică pentru toți”, a spus Nicola Harington-Buhay.

Pentru mai multe detalii poate fi accesat linkul: www.amp.gov.md. Pe acest site vor fi introduse trimestrial și în timp real noi date despre realizarea proiectelor.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?