X 
Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4045

A fost desecretizată agenda de lucru a lui Margaret Thatcher

4 ian. 2014,, 13:38   Externe
10724 0
Foto: kleo.ru
Margaret Thatcher era preocupată de felul în care îi stătea coafura, dar şi obsedată de muncă. Sînt informaţii care apar în cele mai recente documente de arhivă desecretizate.

Agenda a fost tinuta de un membru al personalului fostului premier, in timpul mandatelor acestuia. Aici se regasesc intalnirile cu ministri si sefi de state, vizitele la Roma, Moscova sau Bruxelles, interviurile aciordate presei, sedintele de Guvern si sedintele foto.

Agenda din 1984 a fostului premier arată că a avut nu mai puţin de 118 programări la coafor. Adică, în medie, 11 sesiuni pe lună.

În ciuda a ceea ce poate părea cochetărie excesivă, singura femeie ajunsă premier în Regatul Unit era obsedată de muncă. Vacanţa de vară din acelaşi an, timp de două săptămîni în Austria şi Elveţia, nu a fost deloc dedicată relaxării. Ea a avut întîlniri oficiale cu liderii Germaniei, Austriei şi Elveţiei, dar şi cu secretarul general al ONU. Mai mult, a reuşit să strecoare şi o întîlnire cu bancherii. Singurul moment de relaxare menţionat de agenda sa a fost o dimineaţă la piscină.

Şi tot documentele secrete arată că Margaret Thatcher a intenţionat să folosească armata pentru reprimarea grevei minerilor, unul dintre momentele definitorii ale prezenţei sale la conducerea Marii Britanii.

Thatcher, care a condus guvernul britanic între anii 1979-1990, a murit la 8 aprilie 2013, la vîrsta de 87 de ani.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?