X 
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4018

Ministrul Sănătății neagă acuzațiile liberalilor

19 dec. 2013,, 16:07   Societate
2303 1
Foto: noi.md
Informațiile lansate în presă precum că medicamentele aflate pe piața farmaceutică din Republica Moldova ar fi de o calitate inferioară sînt false. Declarația a fost făcută, astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, de către Ministrul Sănătății, Andrei Usatîi, transmite NOI.md.

Andrei Usatîi susține că strategia de dezvoltare a industriei farmaceutice și politicii de importare și autorizare a medicamentelor este orientată, în primul rînd, spre asigurarea calității medicamentelor. ”Ministerul Sănătății a creat un laborator modern dotat cu cel mai eficient echipament care oferă o informație veridică despre conținutul și calitatea medicamentelor. Medicamentele sînt importate numai după ce trec o procedură de autorizare. 54% dintre medicamente sînt importate din Uniunea Europeană, unde acestea au fost deja testate, conform standardelor europene. Pînă anul trecut doar unul dintre producătorii autohtoni deținea certificatul de bune practici, în prezent există deja patru instituții și altele cinci sînt în fază de a finaliza obținerea acestuia”, a declarat Andrei Usatîi.

Partidul Liberal menționa în cadrul unei conferințe de presă că medicamentele aflate pe piața din Republica Moldova nu ar fi calitative, fiind comercializate în multe cazuri cu termenul de valabilitate expirat.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?