Eurovision stiri: 514
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1384
Preşedintele stiri: 4004

Analist politic: Ion Sturza este naşul de botez al PLR

17 dec. 2013,, 17:01   Politică
7578 3
Foto: noi.md
Analistul politic Igor Boțan nu exclude că ex-premierul Ion Sturza ar fi animatorul din umbră al Partidului Liberal Reformator, nu doar din punct de vedere ideologic, dar şi din punct de vedere financiar. Opinia a fost exprimată în cadrul unui interviu acordat pentru Europa Liberă, relatează NOI.md.

„Dacă luăm în considerare modul fastuos în care a fost organizat congresul, putem presupune că a fost nevoie şi de un efort financiar destul de consistent. De aceea, putem spune că Ion Sturza este, într-un fel, naşul de botez al Partidului Liberal Reformator, ceea ce este o resursă extraordinar de importantă pentru această formaţiune”, a menționat Igor Boțan.

Totodată, analistul politic consideră că este prematur ca Ion Sturza să vină la conducerea PRL-ului. „Toată lumea îşi aminteşte modul în care a guvernat domnul Ion Sturza. El a făcut reforme foarte dureroase, o adevărată terapie de şoc, după care Republica Moldova s-a relansat ca stat, ca economie, cu toate problemele pe care le are. Probabil, domnia sa crede că încă nu s-au şters din memoria cetăţenilor atitudinile negative faţă de terapia de şoc”, a subliniat Igor Boţan.

Amintim că duminică, 15 decembrie, a avut loc Congresul de constituire al Partidului Liberal-Reformator, în cadrul căruia Ion Hadârcă a fost ales președinte al formațiunii.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?