Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4039

Belarus va oferi Moldovei condiții preferențiale la procurarea tehnicii agricole și industriale

10 dec. 2013,, 10:15   Economie
3632 0
Foto: noi.md
Belarus este dispus să ofere Republicii Moldova condiții preferențiale la procurarea tehnicii agricole și industriale, transmite NOI.md.

Acest subiect a fost discutat în cadrul întrevederii premierului Republicii Moldova, Iurie Leancă, cu membrii delegației belaruse în frunte cu viceprim-ministrul acestei țări Mihail Rusîi, aflați la Chișinău pentru participarea la cea de-a 15-a ședință a Comisiei interguvernamentale moldo-belaruse pentru cooperare comercial-economică. În cadrul discuțiilor părțile au menționat că Moldova și Belarus pledează pentru majorarea schimbului comercial bilateral. Părțile au discutat despre posibilitățile extinderii cooperării bilaterale în domeniile comercial, agroindustrial, transport, industrial, construcţii, energetic etc.

De asemenea, părțile și-au manifestat interesul față de deschiderea noilor piețe de desfacere prin realizarea unor investiții strategice pentru economiile celor două țări. Delegația belarusă a salutat lansarea brandului moldovenesc „Wine of Moldova”, care este un indiciu al calității și a menționat că Republica Moldova este cel mai mare exportator de vinuri, inclusiv de spumante și divinuri, în Belarus.

Potrivit datelor părții moldovenești, volumul schimbului comercial dintre Moldova și Belarus a crescut cu 6%, în primele nouă luni ale acestui an, față de aceeași perioadă a anului 2012, constituind peste 200 de milioane de dolari.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?