Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4036

Expert: Nu se știe cine conduce acum Ucraina

1 dec. 2013,, 10:57   Externe
7207 2
Foto: academic.ru
"Situația alunecă în marasm. Nu înțeleg cine a dat ordinul să fie dispersat ceea ce a rămas din Maidan, cine a provocat ciocnirile și de ce tace președintele. De ce pînă acum nu și-a spus cuvîntul? Pentru mine, personal, tăcerea președintelui Viktor Ianukovici este similară cu prestația lui Mihail Gorbaciov la Foros în 1991", - a comentat pentru REGNUM analistul politic ucrainean Kosti Bondarenko.

Potrivit acestuia, astăzi, după dispersarea violentă a Maidanului, Ucraina s-a pomenit de fapt într-o stare de anarhie. "Nu se știe cine conduce țara. Premierul declară că el nu înțelege ce se întîmplă, președintele tace, miniștrii tac. Cine își va asuma responsabilitatea și cine stă în spatele acestor evenimente – nu știu", - afirmă Bondarenko.

În plus, analistul politic consideră că situația va continua să se radicalizeze, pînă la posibilele cereri de demisie a actualei guvernări. "Va urma radicalizarea și evenimentele se vor derula într-o albie mai radicală pînă ce cei adunați în Piața Independenței vor încerca să declare putere nelegitimă. Ciocnirile violente au început deja, întrebarea este dacă ele vor continua. Scenariile pot evolua diferit, de la reducerea treptată a activismului și pregătirea pentru alegeri pînă la anunțarea alegerilor anticipate și, în consecință o nouă rundă de confruntare între regiuni", - a subliniat Kosti Bondarenko.

Amintim că în noaptea din 29 spre 30 noiembrie, forțele de ordine au dispersat protestatarii din centrul Kievului, care militau pentru integrarea europeană. Ca rezultat au suferit cîteva zeci de oameni.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?