Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4026

În Moldova va fi simplificat procesul de deschidere a întreprinderilor noi

7 noi. 2013,, 11:26   Economie
4013 0
Foto: elldor.info
Guvernul Republicii Moldova a aprobat amendamentele la legislația în vigoare, care facilitează procesul de deschidere a întreprinderilor noi și activitatea acestora, transmite NOI.md.

Astfel, au fost aprobate modificări la Codul fiscal, Codul civil, Legea privind principiile de bază de reglementare a activității de întreprinzător, Legea privind societățile cu răspundere limitată. Amendamentele prevăd anularea prevederii pentru persoanele juridice de a deține în mod obligatoriu ștampilă.

Totodată, va fi anulată prevederea de a deschide un cont bancar temporar și transferarea a cel puțin 40% din capitalul social al întreprinderii. Astfel, aceste mijloace vor putea fi utilizate în alte scopuri. De asemenea, înregistrarea obligatorie a contribuabilului la organul fiscal este prevăzută doar în cazul cînd numărul de identificare de stat nu este cod fiscal. Amendamentele respective au fost operate în conformitate cu Foaia de parcurs, care prevede eliminarea constrîngerilor critice în calea dezvoltării unui mediu de afaceri favorabil în perioada 2013-2014.

Modificările au ca scop optimizarea procedurilor, timpului și cheltuielilor la etapa de lansare a afacerii și îmbunătățirea ratingului Moldovei în clasamentul ”Doing Business” al Băncii Mondiale.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?