X 
Eurovision stiri: 519
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1386
Preşedintele stiri: 4011

Grecia va contribui la urgentarea liberalizării regimului de vize pentru R. Moldova

6 noi. 2013,, 16:09   Societate
3412 0
Foto: noi.md
Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a primit scrisorile de acreditare din partea ambasadorului Republicii Elene în Republica Moldova, cu reședința la Kiev, Vassilis Papadopoulos.

Șeful statului i-a urat ambasadorului grec succese în misiunea sa diplomatică, exprimîndu-și speranța că pe durata acesteia se vor aprofunda relațiile moldo-elene.

În cadrul întrevederii președintele Nicolae Timofti a reconfirmat decizia autorităților de la Chișinău de a continua parcursul european al Republicii Moldova. Șeful statului a declarat că parafarea Acordului de asociere cu Uniunea Europeană la Summitul Parteneriatului Estic de la Vilnius, precum și semnarea lui ulterioară, va constitui un pas important în procesul de integrare europeană.

La rîndul său, ambasadorul Vassilis Papadopoulos a reafirmat sprijinul ferm al Greciei pentru aspirațiile europene, precum și agenda de reforme a Republicii Moldova. Diplomatul a încurajat eforturile autorităților de la Chișinău în această direcție, afirmînd că adeziunea Greciei la spațiul comunitar a oferit țării sale numeroase beneficii.

”Republica Elenă va prelua președinția Uniunii Europene începînd cu 1 ianuarie 2014. Dorim să contribuim la urgentarea liberalizării regimului de vize pentru cetățenii moldoveni”, a relevat Vassilis Papadopoulos.

În cadrul discuțiilor s-a convenit asupra intensificării relațiilor economice între cele două state.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?