X 
Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4036

Din cei 250 de suspecţi care au figurat în cazurile de corupţie din ultimii doi ani doar trei au fost judecaţi

4 noi. 2013,, 10:21   Societate
2235 0
Foto: presalocala.com
Din cei 250 de suspecţi care au figurat în cazurile de corupţie din ultimii doi ani doar trei au fost judecaţi, aceştia trei fiind nu funcţionari de stat sau avocaţi, ci un paznic la închisoare şi doi intermediari care se ocupau cu perfectarea actelor pentru cetăţenia română.

Potrivit Agenţiei "Infotag", în cadrul şedinţei la Centru Naţional Anticorupţie (CNA), expertul anticorupţie Cristina Ţărnă a menţionat că acest fapt a devenit posibil datorită aplicării de către judecători a legislaţiei în vigoare, care este destul de "elastică".

În 60% din cazuri, judecătorii se limitau la amenzi de pînă la 3,8 mii de lei, la fiecare al treilea dosar nu ajungeau dovezi, iar în 9% din cazuri inculpaţii erau achitaţi.

"Din 250 de suspecţi marea parte sînt funcţionari publici, cărora judecătorii le micşorau pedeapsa conştient, motivînd că "aceştia nu au fost judecaţi anterior", a comunicat experta, manifestîndu-și nedumerirea față de astfel de argumentări ciudate, deoarece în funcţiile publice sînt angajaţi oameni cu reputaţie impecabilă, respectiv, fără dosare penale.

Preşedintele Uniunii Avocaţilor din R.Moldova, Gheorghe Amihălăchioaie, consideră că corupţia din Moldova nu poate fi învinsă, deoarece conducerea ţării doar imită lupta.

"Din păcate, cumetrismul şi nănăşismul din domeniu judecători-procurori este ceva caracteristic pentru Moldova, căreia ţara încearcă să i se opună deja de mulţi ani, însă deocamdată fără succes", a spus acesta.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?